Klachten procedure

DistaRoom wil klanten zo goed mogelijk helpen met onze webbased videobel oplossingen. Daarbij streven we naar een simpele, gebruiksvriendelijke en vooral veilige applicatie. Onze klantenservice helpt graag bij vragen of problemen. 

Is er toch iets misgegaan in onze dienstverlening, dan spijt ons dat uiteraard enorm. We willen graag weten waarin onze dienstverlening niet aan je verwachtingen heeft voldaan. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en nemen klachten uiterst serieus. 

 

Hoe dien je een klacht in bij DistaRoom?

Klachten geven ons de kans om onze dienstverlening te verbeteren. Heb je een klacht? Dan horen wij dat graag. Je kunt ons bellen op 088-0123999 of mailen op support@distaroom.com. 

 

Wat doen wij met je klacht?

DistaRoom wil je klacht graag naar tevredenheid behandelen. Na binnenkomst registreren wij de klacht in ons klachtensysteem en nemen we contact op om de klacht te bespreken. We streven er naar klachten altijd binnen 48 uur te behandelen, een inhoudelijke reactie kan tot 5 dagen duren. We houden je uiteraard op de hoogte van de voortgang van de klacht.